Sourcing

 

Fordelene ved sourcing i Kina er ikke hvad de har været. Priserne på arbejdskraft stiger i Kina samtidig med at velstanden er stigende men der er stadig betydelige fordele i Kina og i særdeleshed i andre af Asien som ikke har oplevet den samme vækst som i Kina.

For rigtig mange virksomheder vil en analyse ofte indbefatte en omfattende udflytning af den løntunge del af produktionen. Men at begive sig ud på det helt store kinesiske eventyr uden faldskærm er ikke at anbefale, og at forcere en udflytning kan være særdeles risikabelt.

Derfor anbefaler vi ofte vores kunder at starte deres outsourcing proces med at øge råvareindkøbet fra Kina, og for mange virksomheder – hvis produktion ikke nødvendigvis er velegnet til outsourcing – kan øget råvare sourcing fra Kina være netop det skridt, der sikrer virksomhedens konkurrenceevne i en rum tid fremover.

Øget indkøb eller sourcing af råvarer og halvfabrikata fra Asien vil kunne reducere produktionsomkostningerne betydeligt for mange små og mellemstore virksomheder. Yderligere vil omkostningerne forbundet med omlægning af de eksisterende sourcing kanaler meget ofte være overskuelige.

Samtidig får virksomheden på én gang en hurtig gevinst, øget konkurrenceevne, og ikke mindst tid til struktureret at overveje de næste skridt i outsourcing processen.

  • For mange virksomheder vil øget råvare-sourcing fra Asien give en hurtig og umiddelbar gevinst i form af reducerede stykomkostninger. Afhængig af råvarerne kan besparelserne være betydelige og meget ofte 20% – 40% sammenlignet med prisniveauet fra den eksisterende lokalt baserede leverandørbase.
  • Virksomheden lærer Kina og de kinesiske underleverandører at kende.
  • Den “hurtige” gevinst i form af reducerede stykomkostninger giver virksomheden ro og tid til at planlægge et struktureret outsourcing forløb.

Du er velkommen til at kontakte os for et uforpligtigende møde og lade os hjælpe dig med at vurdere dine muligheder.

Kontakt China Outsourcing Company på +45 60853500 eller send en email på mic@chinaoutsourcing.dk